Poly International Plaza

Poly International Plaza
Poly International Plaza
Poly International Plaza

Located midway between the Forbidden City and the Beijing Capital Airport, Poly International Plaza is envisioned as a landmark with an innovative design focused on the user experience and environmental impact.

Project Facts
  • Completion Year 2017
  • Size Site Area: 23,612 Building Height: 161.20 meters Number of Stories: 31 Building Gross Area: 116,000 square meters
  • Awards
    2017, Award of Excellence, Structural Engineers Association of California 2012, International Architecture Award, Chicago Athenaeum 2017, Award of Excellence: Landmark Structures, Structural Engineers Association of Northern California 2013, Spark Spaces: Bronze, Spark Awards 2017, Spark Spaces: Gold, Spark Awards 2017, Award of Excellence for Architectural Engineering Integration, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Merit for Structural Systems Design, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, A+ Award Popular Choice Winner: Commercial Office – High Rise, Architizer 2017, Architizer A+ Award: Jury Award, Commerical Office High-Rise, Architizer 2018, Gold Award, Real Estate Design China Award 2017, Best Overall Project: Projects Greater than $100 Million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2016, Merit Award for Design: Commercial, AIA California 2016, Merit Award: New Buildings Over $100 Million, National Council of Structural Engineers Association 2017, Most Innovative Project, greater than $100 million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Excellence for Mechanical Systems Design, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Excellence, Illuminating Engineering Society of North America 2017, Certificate of Merit: The Plan Award, The Plan 2017, Global Best Projects, First Place Winner, Engineering News Record 2017, First Prize Architectural Design, China Engineering & Consulting Association 2017, Second Prize Structural Design, China Engineering & Consulting Association 2018, Award of Merit: Architecture - Over 1,000m2, AZURE 2018, Award of Excellence: Best Tall Building Asia & Australia, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2018, A&D Trophy, Perspective 2020, Asia Pacific Awards for Excellence, Urban Land Institute (ULI)
  • Sustainability Certifications
    LEED BD+C CS (Core & Shell) Gold, BD+C, Gold CHINA GREEN LABEL 2 Star, BD+C, 2 Star
  • Collaborators
    Francis Krahe & Associates Swa Group Beijing Institute Of Architectural Design Zhubo Architectural & Engineering Design Co. Ltd WSP Flack & Kurtz
Project Facts
  • Completion Year 2017
  • Size Site Area: 23,612 Building Height: 161.20 meters Number of Stories: 31 Building Gross Area: 116,000 square meters
  • Awards
    2017, Award of Excellence, Structural Engineers Association of California 2012, International Architecture Award, Chicago Athenaeum 2017, Award of Excellence: Landmark Structures, Structural Engineers Association of Northern California 2013, Spark Spaces: Bronze, Spark Awards 2017, Spark Spaces: Gold, Spark Awards 2017, Award of Excellence for Architectural Engineering Integration, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Merit for Structural Systems Design, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, A+ Award Popular Choice Winner: Commercial Office – High Rise, Architizer 2017, Architizer A+ Award: Jury Award, Commerical Office High-Rise, Architizer 2018, Gold Award, Real Estate Design China Award 2017, Best Overall Project: Projects Greater than $100 Million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2016, Merit Award for Design: Commercial, AIA California 2016, Merit Award: New Buildings Over $100 Million, National Council of Structural Engineers Association 2017, Most Innovative Project, greater than $100 million, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Excellence for Mechanical Systems Design, American Society of Civil Engineers (ASCE) – Architectural Engineering Institute (AEI) 2017, Award of Excellence, Illuminating Engineering Society of North America 2017, Certificate of Merit: The Plan Award, The Plan 2017, Global Best Projects, First Place Winner, Engineering News Record 2017, First Prize Architectural Design, China Engineering & Consulting Association 2017, Second Prize Structural Design, China Engineering & Consulting Association 2018, Award of Merit: Architecture - Over 1,000m2, AZURE 2018, Award of Excellence: Best Tall Building Asia & Australia, Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) 2018, A&D Trophy, Perspective 2020, Asia Pacific Awards for Excellence, Urban Land Institute (ULI)
  • Sustainability Certifications
    LEED BD+C CS (Core & Shell) Gold, BD+C, Gold CHINA GREEN LABEL 2 Star, BD+C, 2 Star
  • Collaborators
    Francis Krahe & Associates Swa Group Beijing Institute Of Architectural Design Zhubo Architectural & Engineering Design Co. Ltd WSP Flack & Kurtz

Poly International Plaza was envisioned by the China Poly Group as a landmark for the emerging Dawangjing district, a new hub for global business. Its innovative design responds to the geography and climate of Beijing—a region prone to extreme seasonal climate, pollution, and high seismicity.

From its user experience to its environmental impact and construction, the structure sets a new standard for development in the Chinese capital. SOM’s team of interdisciplinary architects and engineers rose to the challenge with a holistic, integrated building design. With a faceted form inspired by traditional Chinese paper lanterns, the tower’s structural system is based on a diagrid. Beyond meeting seismic requirements, this design framework is the cornerstone of the building’s sustainability performance, as well as its distinguishing trait in the Beijing skyline.

Poly International Plaza
Poly International Plaza © Bruce Damonte
Poly International Plaza
Poly International Plaza © Bruce Damonte

Refined since its invention over a century ago, the diagrid is a highly efficient engineering solution: it can be built with fewer materials than other structural systems, and it creates open, column-free interior spaces. Poly International Plaza continues SOM’s tradition of innovation in diagrid design, beginning with San Francisco’s Alcoa Building (1967) and Chicago’s John Hancock Center (1970). The structural engineering team adapted the building technology for Beijing’s climate and seismic conditions, achieving the tower’s curved form with straight structural members.

A second interior glass envelope creates a double skin with an interstitial space that mediates exterior temperature extremes, reducing the overall building energy consumption by 23 percent and carbon emissions by 18 percent. The interstitial space expands inward at the ends of the towers to create two soaring, 400-foot atriums—nearly the entire height of the 31-story skyscraper. This building-within-a-building approach is the key to the project’s sustainable design.

Poly International Plaza
Poly International Plaza © SOM
Poly International Plaza
Poly International Plaza © SOM
Poly International Plaza
Poly International Plaza © Bruce Damonte

The integration of the long-span diagrid structure with the double-skin envelope achieves two benefits at once: an energy-efficient building envelope and a column-free interior filled with daylight. While traditional Chinese paper folding patterns provided the inspiration for the form, it was the concerted effort of an integrated architecture and engineering team that put the iconic building on track for LEED Gold certification. The atria and open floor plates also make room for inviting social spaces, from shared lounges to a roof garden, that helps to build a sense of community among the people who work in the building. Completed in 2017, the building stands as a testament to the power of collaborative, integrated design.

More Projects

01/