SOM

SOM

Seoul Light Digital Media City Tower – Sustainable Design

The architectural expression of Seoul Light Digital Media City Tower reinforces the sustainability strategies at the core of its design. The skyscraper is shaped by gently curving forms and smooth transitions between the north-south and east-west facades. Photovoltaic panels are integrated into areas of the facade that receive the most sun. A large central void and two perimeter voids are carved into the upper half of the tower, creating an opportunity to bring in natural light and clean air. The tower's soaring crown contains wind turbines that help power the building.

Inside, a tall, vertical central void is lined with glass panels that catch and reflect light, reducing the need for artificial lighting. A green wall within the void cleans the interior air. By utilizing strategies such as stack effect and solar radiation gain, SOM greatly reduced the tower's reliance on municipal energy.

MORE