Greenland Group Suzhou Center

  • Image © SOM | MIR
  • Image © SOM
  • Image © SOM
  • Image © Klimaat Consulting & Innovation Inc.
  • Image © Crystal CG

Like sculpting a high-performance automobile, digital aerodynamic modeling was critical to shaping this 358-meter supertall tower. Acting as the “lung” of the building, the tower’s atrium is defined by a 30-story tall operable window, that invites cool air flow during summer months and floods the interior spaces with natural light. The atrium has also been designed to facilitate mixed-mode ventilation in the lobbies and public spaces, providing a fresh air supply source for the building and its inhabitants. A series of high-efficiency measures employed in the tower are predicted to achieve a 60 percent savings in energy consumption as compared to a conventional American high-rise.