SOM

SOM

9/21/15

SOM in the Press

Downtown LA’s New US Courthouse Will Have 1,672 Energy Efficient Glass Panels

Photo © Clark Construction Group

Source: DTLA Rising

Currently, with tons of scaffolding and construction equipment everywhere, it’s still pretty hard to really tell how the finished project will affect the surrounding area from a pedestrian level. I am optimistic that it will help toward making our Civic Center more coherent and less disjointed. SOM’s goal was to design the project to balance the needs for security concerns while also contributing to the urban environment. Along Broadway, First, and Hill, there will be attention paid to landscaping along large terraced steps that will match the incline of First Street that eventually greets the Civic Center subway station at First and Hill. Aesthetically, it will be a nice experience on the street level for those who walk by.

Continue to Full Article